Ürettiği fındığı tesis getiren çiftçiler burada ürününü işleterek bir kilogram, yarım kilogram, natürel ve ezme halinde hazırlatarak satışa sunuyor. Serbest piyasa koşullarında 16 lira ile 16,5 lira bandında satılan fındık sağlanan katma değer ile farklı ürünler olarak 55-60 lira bandında satışa sunuluyor.
Projenin sahibi olan Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, yaptığı değerlendirmede amaçlarının üreticiye daha fazla katma değer kazandırmak olduğunu söyledi. Üreticinin de kendi fındığını işleyip pazara sunabilme işini yapabileceklerini gösterme amacıyla projeye başladıklarını belirten Yaman, 'Bizim amacımız burada bu işin yapılabildiğini göstermek, çiftçiye katma değerini daha yüksek olduğunu, nasıl fındığından daha çok gelir elde etmesi gerektiğinin projesini yaptık. Ziraat Odası olarak kendi markamızla oluşturduk 'Tirebolu Ziraat fındık' diye. Bununla da satışa sunduk. Ayriyeten çiftçimizin bize getirdiği fındıkların buruşuk ve işe yaramaz kısımlarından ezme yapıyoruz. Çiftimizin fındığını değerlendiriyoruz. İster kavurma haline geçiyoruz isterse natural olarak alıyorlar' dedi.